tiistai 28. kesäkuuta 2016

Markettien valikoimien järjettömyys

Taannoin jossain superhypermarketissa käydessäni taannuin lähes psykoosinomaiseen raivoon etsiessäni vaatimattoman kauppalappuni muutamaa tuotetta. Löytääkseen jonkun tietyn asian täytyy kahlata satoja metrejä hyllyjä, jotka sisältävät...metritolkulla samaa tavaraa peräjälkeen. Miksi, oi miksi?
    En keksi yhtään järkevää perustetta sille, että valikoimien absurdius on tasolla, millä se on! Kuka tarvitsee 100 hyllymetriä erilaisia sipsejä tai salsakastikkeita? Tai leikkeleosastolla kymmeniä erilaisia meetwurstipaketteja, jotka vielä usein ovat lähinnä saman hintaisia. Nostaisin kuitenkin kaiken huipuksi maidot ja maitotuotteet. Vaikka mitä helvetin litkuja taas se 30 metrin kylmäkaappi täynnä. Onko niille jokaiselle helvetin erilaiselle purkille ostajia? Luulisi helpottavan kaupan ostoketjuakin, jos otetaan muutaman eri valmistajan sama tuote myyntiin. Ehkä jopa ne, jotka hinnoittelultaan ja laadultaan jollain tapaa eroaa? Mutta ei. On jumalauta oltava KAIKKI! 20 erilaista rasvatonta maitojuomaa! Tuote, minkä pitäisi muutenkin olla kielletty lailla. Sisältää vettä, valkoista väriainetta ja lisäksi jotain keinotekoista ihmiskeholle vierasta paskaa.
   Tämä kevyt ja rasvaton villitys on muutenkin viety sairaalloisiin mittasuhteisiin. Kaikessa on 0,001% rasvaa ja 0,000001 kcal per pakkaus. Mutta onhan se hyvä, että siinä on sitten se 30g teollista proteiinia! Ja tätä paskaa lapioidaan naamaan kuola suusta valuen aivan liiallisia määriä. Seuraavassa vaiheessa tarvitseekin ruoansulatusjugurttia siihen helvetilliseen turvotukseen, minkä tämä "terveellinen" ruokavalio aiheuttaa. Ja taas vedetään sitä prosessoitua maitopaskaa, että saadaan edes jonkunlainen harmaa ihmispaska työnnettyä perseestä pihalle. 40-vuotiaana ihmetellään, kun paskantaa aamusta iltaan verta ja suolistosyöpä vie hautaan. Oli ne sitten hyviä ne rasvattomat tuotteet! Tähänkin löytyy helpotus! 100 hyllymetriä erilaisia wc-papereita! Voi vaikka ostaa joka päivälle erilaisen rullan millä sitä veristä persettään kaapii.
   Takaisin tähän liikatarjontaan. Se pätee oikeastaan kaikkeen. Eiköhän joku eineslihapullakin maistu tasavertaisesti paskalle tekee sen mikä firma tahansa. Pussin tai laatikon avatessa tuoksu on, kuin olisi suojakaasuun säilöttyä krapulapaskaa käsittelemässä. Mmm, herkkua! Myös karkkeja on hyvä olla tuhansia erilaisia tuotteita. Ettei vaan 9-vuotias energiajuomalla ja karkeilla elävä, jo valmiiksi mädäntyneitä hampaita suussaan kantava jonne jää ilman juuri sitä omaa suosikkia. Se olisi tragedia!
   Eräs Saksalainen kauppaketju on tässä oikeilla jäljillä. Tuotteet löytyy samasta paikasta, niitä on järkevä valikoima, eikä edes hedelmien punnitusta ole ulkoistettu asiakkaalle. Pienenä miinuspuolena on jokaisen kyseisen ketjun kaupan ovista sisään astuttaessa tuleva voimakas kalman ja ruumiin tuoksu. Liittynee jotenkin pulloautomaatteihin, koska se siinä aina lehahtaa. Jos tästä esteestä pääsee vaikka hengittämättä läpi, on jo voiton puolella kauppakokemuksessa. Tuotteiden alkuperämaa ei häiritse minua. Niinhän ne on monet "Suomalaistenkin" kauppojen tuotteet tuotu/valmistettu ties missä. Jotkut tuotemerkit on silti syytä jättää väliin. Huomannee siitäkin, että ihan ilmaiseksi ei voi saada hyää/sylmäkelpoista tavaraa. Vaikka yritys on hyvä. Toki myös muutamia päivittäistavaroita voi puuttua kokonaan, joka kääntää puntaria noiden vaarallisten massamarkettien puoleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti